RAW for the Oceans: plastic soup wordt spijkerbroek

Pharrell Williams kondigde afgelopen zaterdag tijdens de New York Fashion Week aan dat Bionic Yarn (Pharrell is creatief directeur) een langdurige samenwerking aangaat met denimlabel G-star. Samen brengen zij RAW for the Oceans op de markt: een denimcollectie die wordt gemaakt van hergebruikt plastic afval uit oceanen. Ook gaat G-star materiaal van Bionic Yarn in bestaande collecties verwerken.

Plastic soup
In de oceanen en zeeën drijft steeds meer plastic afval. Door verwering, zonlicht en golfslag valt dit plastic uit elkaar in kleine stukjes. Dit leidt tot ernstige verontreiniging en kan voor veel zeedieren fataal zijn. Dat deze plastic soup dankzij de samenwerking (voor een deel) wordt opgeruimd en gebruikt voor het vervaardigen van nieuw materiaal is dus een goede zaak.

Plastic garen
Bionic Yarn ontwikkelt en produceert garens en weefsels die zijn gemaakt met vezels uit hergebruikte plastic flessen. Voor de samenwerking met het jeanslabel worden garens gemaakt van flessen die zijn verzameld in oceanen en aan kusten.

De samenwerking met G-Star is een logische keuze, omdat zij al heel lang de grenzen van mode en denim verleggen. Ons bedrijf is gebouwd rond prestaties en denim is de perfecte categorie om de wereld te laten zien wat we in huis hebben. – Pharrell Williams

De collectie is vanaf augustus 2014 verkrijgbaar in de winkels en de webshop van het label. Dan besteed ik hier uiteraard weer uitgebreid aandacht aan.

gerecycelde-materialen-g-star-raw

Bronnen: Nu.nl + Plasticsoupfoundation.org

Leave a comment

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s