Tasty Tuesdays: Lovechock

Tasty Tuesdays - Lovechock

Met liefde handgemaakt van de beste biologische rauwe cacao uit Ecuador, en dat proef je! ‘Happiness inside’ is niet voor niets het motto van Lovechock. Elk hapje is wat mij betreft een stukje hemel en het proeven van de verschillende smaken is dan ook absoluut geen straf!

Lovechock in het kort

 • 100% biologische ingrediënten
 • Melk-, soya- en glutenvrij
 • Boeren krijgen eerlijke prijs
 • Milieuvriendelijke verpakking
 • Met liefde handgemaakt

Other fun facts

 • Hersluitbaar
 • Het ‘plastic’ dat om de reep zit is biologisch afbreekbaar
 • Er zit een leuke spreuk bij! Een soort gelukskoekje van chocolade

Smaken
Op het moment zijn er 6 verschillende smaken, maar er zullen er ongetwijfeld meer volgen!

 • Pure/Nibs
 • Goji/Orange
 • Pineapple/Incaberry
 • Mulberry/Vanilla
 • Cherry/Chili
 • Almond/Fig

Verkooppunten
De Tuinen, Gezond & Wel (G&W-winkel), etc. Er zijn ook diverse webshops die de repen verkopen. Kijk voor verkooppunten bij jou in de buurt op de website van Lovechock.

Prijs
€ 2,99 per reep

And now for the fun part! Tasting!!

Pure/Nibs
‘Robuuste pure reep met krokante stukje cacaoboon’
De omschrijving klopt als een bus. De krokante stukjes cacaoboon smaken zelfs nog puurder dan de reep zelf, als dat al mogelijk is.. Wil je gewoon een lekkere reep zonder al teveel poespas? Dan is dit de reep voor jou!

Lovechock Pure-Nibs

Spreuk: “I am inspired by longevity”

Goji/Orange
‘Verfijnde sensuele combinatie van zwoele fruitsoorten met cacao’
Zelfs nog voordat je je tanden in deze reep zet lijkt hij anders dan de andere smaken. Door de donkere cacao heen zijn lichte spikkels te zien. Hmm.. wat zou dat zijn? Je wilt het ontdekken en neemt snel een hap! De geur van sinaasappel komt je tegemoet. Nadere inspectie van de reep (after bite) doet vermoeden dat er gepofte rijst is toegevoegd, maar de ingrediëntenlijst onthult dat het om stukje gedroogde kokosbloesemnectar gaat. Een tweede hap onthult twee grote goji-bessen, te herkennen aan hun rode kleur. De smaak van de sinaasappel en de cacao overheersen dit superfruit echter dusdanig dat het enkel een decoratieve functie heeft.

Spreuk: "I dance on the rhythm of my heartbeat"

Spreuk: “I dance on the rhythm of my heartbeat”

Pineapple/Incaberry
‘Exotische reep met fris tintelend fruit’
Om eerlijk te zijn stond deze reep mij een beetje tegen. Ik vind ananas eigenlijk alleen lekker als het vers is. Warme ananas, uit blik of ook maar enigszins verwerkt is niet mijn cup of tea. In the name of science I took a bite… Ergens had ik gehoopt dat de cacao de smaak van de ananas zou overheersen, maar dat doet het maar gedeeltelijk. De stukjes fruit zijn erg zoet en plakken soms aan je tanden. Hoewel ik moet toegeven dat de smaakcombinatie prima te pruimen is zal deze variant niet tot mijn favorieten gaan behoren.

Spreuk: "Silence gives depth to my soul"

Spreuk: “Silence gives depth to my soul”

Mulberry / Vanilla
‘Hartverwarmende chocolade met tonen van toffee en vanille’
Toffee en vanille? Volgens mij zijn ze die in mijn reep vergeten😦 Hier en daar lijk ik vanille te proeven, maar de cacao overheerst. De mulberry zorgt echter wel voor een zeer prettige crunch die niet tussen je tanden blijft zitten. Don’t you just hate it when that happens!?

Lovechock Mulberry-Vanilla

Spreuk: “I radiate love and compassion to all the people I meet today”

Cherry/Chili
‘Extravagant pikante pure chocolade met zoet fruit’
Dit is de reep waar ik mij het meeste op heb verheugd. Chocolade en chili is -als je het mij vraagt- een fantastische combinatie! Sinds Vianne Rocher (gespeeld door Juliette Binoche, Chocolat, 2000) de tip gaf om chilipoeder aan warme chocolademelk toe te voegen ben ik fan. Maar genoeg over mijn persoonlijke voorkeuren.. Laat ik mijn smaakpapillen eens aan het werk zetten! De grote stukken gedroogde kers zorgen voor genoeg zoetigheid om het pittige van de chili enige balans te geven. De chili zorgt voor een lichte prikkeling op de tong, maar erg ‘heet’ is de reep absoluut niet.

Spreuk: "I have the courage to follow my dreams"

Spreuk: “I have the courage to follow my dreams”

Almond/Fig
‘Rijke, volle cohocolade met noten en zoete vruchten’
De vijgen maken deze reep heerlijk zoet en de stukjes amandel zorgen hier en daar voor een prettige crunch. Deze reep is vrij zoet en daar moet je wel van houden als het op chocolade aankomt. Ik vind het in ieder geval heerlijk!

Lovechock Almond-Fig

Spreuk: “I choose to be with inspiring people”

Dit was het weer voor nu. Voorlopig heb ik even genoeg chocolade gezien en daarom ga ik volgende keer iets gezonds testen: Crispy Crips! Mochten jullie suggesties hebben, dan hoor ik dat graag. Andere comments met betrekking tot Lovechock zijn natuurlijk ook welkom.

Handtekening Blueberry Hearts

 

 

(foto’s zijn afkomstig van Lovechock.com)

Leave a comment

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s