Thrifty Treasures: Wijnrek, kleding, horloge, glazen, en meer

Banner Thrifty Treasures
I love thrifting! Had ik dat al verteld? Volgens mij nog niet… Ik houd ervan om in kringloopwinkels en winkels die tweedehands spullen verkopen te snuffelen naar leuke en mooie spulletjes. Wat ik daar zo leuk aan vind? Om te beginnen houd ik van oude spullen, spullen met een verhaal, met karakter. Zo staat er een grote, oude, wit geschilderde, metalen apothekerskast in mijn woonkamer met daarin een typemachine uit de jaren ’50 en een fototoestel dat nog van mijn opa is geweest. Ik ben gek op dat soort dingen. Ook het feit dat spullen een tweede leven krijgen vind ik een mooi gegeven. Iets waar de één niets meer aan heeft of niet meer wilt hebben, kan precies datgene zijn waar een ander naar op zoek is of graag wilt hebben.

‘Thrifting’ (winkelen in een kringloopwinkel) wordt steeds populairder. Dat merk ik vooral als ik op zaterdag naar mijn lokale kringloopwinkel ga. Vroeger waren er misschien vier mensen in de winkel (personeel niet inbegrepen). Tegenwoordig moet je uitkijken dat je niet tegen iemand aanloopt.

Nu zal de economische crisis daar uiteraard een aandeel in hebben, maar ik denk dat het tegenwoordig ook een meer geaccepteerd fenomeen is. Mensen hebben ontdekt dat je bij dat soort winkels erg leuke spullen voor weinig geld op de kop kan tikken. Een likje verf of even in de wasmachine en het is zo goed als nieuw!

Voor zover deze korte introductie.. Laten we overgaan tot de orde van de dag. Ik bedacht mij dat het wellicht leuk zou zijn als ik jullie mijn vondsten van afgelopen zaterdag zou laten zien. Niet om te pronken, maar gewoon om te laten zien wat je zoal kunt vinden en misschien jullie ook te inspireren om zelf ook eens te gaan kijken.

Dit zijn mijn vondsten:

Collage wijnrekWijnrek €2,50
Ik ben al een tijdje op zoek naar een leuk wijnrek. Mijn wijnflessen stonden in een kartonnen wijndoos en dat had nu niet bepaald veel allure. In de ‘gewone’ winkels vond ik ze vaak niet mooi, te duur of te krakkemikkig. Ik was dan ook erg in mijn nopjes toen ik dit leuke wijnrekje spotte op de onderste plank van een van de stellingkasten. Daar wil ik wel even voor bukken hoor!

DSCN5073Horloge €1,95
Je kunt nooit genoeg horloges hebben, toch? Het is een armband model en dus hoef ik niet ingewikkeld te doen met sluitingen of riempjes. Gewoon omdoen and I’m ready to go! Waarschijnlijk zal ik deze niet dagelijks gaan gebruiken, maar alleen aandoen naar bepaalde festivals of feesten waar je in kostuum of verkleed moet komen. Voor die prijs kan dat best.

Collage bruine riemBruine riem €2,95
Ik weet nog niet helemaal wat ik met deze riem ga doen. Ik vond hem wel stoer. Waarschijnlijk ga ik hem ooit gebruiken voor een kostuum. Ik weet het niet. Maar hij is gewoon tof😉

Collage bruin shirtBruin H&M shirt €3,50
Gewoon een simpel, bruin shirtje. Niets meer en niets minder. Leuk voor in de lente/zomer met een contrasterende top eronder. Lekker off shoulder. Maar eerst gaat hij uiteraard in de wasmachine!

Collage sjaalSjaal €1,55
Hoewel het geen pashmina sjaal is kan ik nog steeds niet geloven dat ik zo’n mooie sjaal heb gevonden voor maar €1,55! Dit zijn echt de pareltjes van de kringloop. Ook deze gaat eerst even in de was en zal daarna volop gedragen gaan worden als sjaal, vest of omslagdoek.

Collage zwarte riemZwarte riem €3,95
Again, not sure what I’m going to do with it… waarschijnlijk ga ik hem dragen bij een westernkostuum dat ik aan het maken ben. Ik vond hem gewoon bijzonder. De kwaliteit is goed en de details van de goudkleurige versiersels zijn echt super!

Collage zwart vestZwart Alma Mater jasje €5,75
Wat ik zo leuk vind aan dit jasje zijn de details. Het is zwart, maar zeker niet saai. Enige nadeel vind ik de sluiting. Deze bestaat uit een verzameling aan kleine haakjes. Het is daardoor nogal een werk om het jasje dicht te doen.

Collage teatime mugMok ‘Tea time’ van Just Mugs €0,25
Dit is alweer mijn derde mok van Just Mugs (komt uit Engeland). De mokken zijn van goede kwaliteit, hebben altijd een leuke afbeelding en hebben een kleurtje aan de binnenkant. Dat laatste zie je niet vaak. Meestal is de gehele mok één kleur. Op mijn andere mokken staan trouwens een muis met een stuk kaas aan zijn staart en twee konijnen met hele lange tanden.

Collage potje vlinderAardewerken bakje met vlinderopdruk €0,50
Ik houd wel van vlinders en dit is gewoon een leuk potje om kleine spulletjes of ringen in te bewaren.

Collage wijnglazen2 wijnglazen met blauwe voet €1,00 (France luminarc)
Bij een wijnrek horen natuurlijk ook leuke glazen. Deze twee vielen mij op door hun gekleurde voet. Aquablauw, dat zie je niet vaak!

Handtekening Blueberry Hearts

Leave a comment

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s