(Niet) voor de poes

Met een kunstcollectie die volledig gewijd is aan de liefde voor de kat en Nederlandse eerste kattencafé is Amsterdam de place to be voor kattenliefhebbers.

Kattenkabinet

Kattencabinet

Het kattenkabinet is gevestigd in een prachtig pand in de Gouden Bocht van de Amsterdamse Herengracht. Bob Meijer richtte dit museum op ter nagedachtenis van zijn geliefde rode

kater John Pierpont Morgan. Elk jaar kreeg JP van zijn baasje een bijzonder cadeau, zoals het portret dat Ansèl Sandberg van hem maakte. Deze cadeaus zijn samen met diverse affiches, schilderijen, foto’s en beelden van katten te bewonderen in de 5 zalen van het Kattenkabinet. De collectie geeft een mooi beeld van de rol die de kat door de eeuwen heen in kunst en cultuur heeft vervuld. Een verre achterneef van JP aaien kan ook!

Entree: €6 per persoon

Kattencafe kopjesKattencafé kopjes
Hoewel ze nu nog aan het verbouwen zijn zal binnenkort het allereerste kattencafé in Nederland haar deuren openen voor het publiek. In kattencafé Kopjes (Marco Polostraat 211, de Baarsjes) kun je niet alleen terecht voor een verse kop muntthee, maar ook voor real life kattenkopjes. In dit café lopen namelijk 8 knuffelbare, spinnende pluizenbollen rond die je kunt aaien en bewonderen terwijl je bijkomt van een drukken dag of gezellig aan het kletsen bent.

Het concept kattencafé ontstond in 1998 in Taiwan en is inmiddels vooral in Japan erg populair. Ook in Londen, Parijs en Berlijn zijn er inmiddels kattencafés. Binnenkort dus ook in Amsterdam!

Entree: €3 per persoon

Handtekening Blueberry Hearts

Leave a comment

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s